HCO si mult dorita Creasta a capitanului


Nu aveam ca obiectiv participarea ci doar implicarea activa in concursul HCO de anul acesta. Si uite ca m-am inscris....:)si ma bucur, ca fara aceasta experienta nu as fi putut atinge unul din obiectivele mele in materie de catarat, ce-mi atarna greu pe lista "Things to do before I get old";)) Nu ca as crede ca nu se poate si mai tarziu, doar avem exemple de participanti varstnici la toate categoriile. Ma intrec si la catarat si la alergat, n-am ce face. Bravo lor si tot respectul!

A contat mult ca experienta concursul, m-a impins sa fac acel pas (din fiecare traseu:P) peste care nu as fi catarat daca nu aveam o puternica motivatie. Mi-am invins putin din teama, si uite asa m-am incumetat sa pornesc ca secund in Creasta Capitanului (cu Gabi capitanu'), in ziua urmatoare incheierii concursului.

CREASTA CAPITANULUI                                                                
Lungime coarda: 60m                                                                                   
Bucle:15


Lungimea 1 (in realitate 1+2) Intrarea in traseu mi-a dat emotii, mi s-a parut dificila.  Gabitzu a ratat regruparea unu, a mai continuat cativa metri si a improvizat o regrupare mai sus cu cateva bucle, langa o cordelina ce marcheaza un traverseu pe dreapta. Cateva bucle mai sus ajungem si in regruparea 2.


Lungimea 3 -  Prin prima parte a lungimii 3 se afla o portiune mai intimidanta, cu un mic tavanel ce se poate ocoli prin partea dreapta. In regruparea 3 ne tolanim la soare.

Lungimea 4 - Cam incomodant la plecare braduletul din regrupare (mai ales cu rucsacel), crengile lui se intind pana la fisura prin care continua traseul. Unde e mai greu mai pun o bucla, un genunchi, un cot "ca doar asa e la clasic".
 
 
Rapelul se face de cealalta parte a crestei in 3 lungimi,usor si sigur fie dupa pinii negrii, fie in regruparile existente.
 
Verdict final: Da, Creasta Capitanului e accesibila si pentru incepatori.

Timp total de parcurgere: 5 h (cu instructie cu tot). O zi perfecta!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu